torsdag, maj 28, 2009

Västgötahumor

Det verkar som om Stefan Andreasson och Dick Last har fått lite konkurrens om framtida nyförvärv...

Nedanstående anekdot inträffade häromdagen i Olsfors....

Enligt sitemeter.com så är 87% av bloggens läsare bosatta utanför västra Sverige, så vi måste nog ha en liten geografi lektion först. Olsfors är ett litet samhälle mellan Bollebygd och Borås. Där ligger huvudkontoret för Sportjohan AB och en tumstocksfabrik. Grannbyn nagra kilometer darifran är Hestrafors, mer känd som klubben där Anders Svensson spelade innan han kom till IFE.

IF Olsfors spelar i div 6, dvs åttonde divisionen i Sverige. Tränare är ingen mindre än Reine Almqvist, allsvensk skyttekung 1969 och 1977, som också har tränat bl.a Häcken och Blåvitt.

Reine är på väg hem, han åker förbi fotbollsplanerna i Olsfors då han ser en ensam kille som står och leker med bollen. Reine gillar vad han ser och tänker "Den killen kanske skulle kunna lira med oss".
Han åker hem, snackar med sin granne, som också är involverad i klubben och berättar om talangen nere på planen.
Reines granne åker dit, spanar in killen en stund, efter ett tag går han fram och frågar om han bor i närheten. "Nej, jag bor i Sandared" svarar talangen.
"Du är inte sugen på att spela för IF Olsfors?" frågar Reines granne.
"Nej jag är skadad" svarar talangen.

"Jag förstår, men när skadan är läkt då?" fortsätter grannen.

"Tyvärr, jag har kontrakt med en annan klubb....."

"Det var synd, men vilken klubb spelar du för?" frågar Reines granne

"Galatasaray"

Då trillar poletten ner för Reines granne och han lommar hem med svansen mellan benen.

Han åker hem, berättar detta för en annan granne (som förmodligen också är granne med Reine) som också är involverad i klubben. Den andra grannen skrattar så han håller på att skita på sig. Men efter några sekunder kommer granne nr 2 på att han själv var nere på fotbollsplanen för någon timme sedan, och motade bort en kille som frågade om han fick använda planen för lite fotbollsträning för sig själv.
"Nej du får gå till den lilla planen, den stora är för A-laget".

Historien förtäljer inte om Reines grannar också är hejaklacksledare för Camp Sweden, men till EM 2012 så har man meddelat att man skall bo på en tillfällig campingplats på Solidaritets gamla varvsområde i Gdansk.

Då om inte förr lär Tobbe var kändis igen även i Sjuhäradsbygden...för senast 2010 är han gulsvart igen!

4 kommentarer:

  1. En liten rättelse bara. Anders spelade i Hestrafors, inte Hultafors. Annars är det en riktigt skön historia!

    SvaraRadera
  2. sorry, du har helt ratt!!

    SvaraRadera
  3. denna story är ju helt underbar, läste Anders Svenssons chat om att han var nära Barcelona för några år sedan. Det går bra för Olsfors med omnejd

    SvaraRadera
  4. ja hade han satt den mot senegal 02 och inte den feta snigeln, aka pillermannen, hade slappt langskottet fran camara sa kanske kanske...

    SvaraRadera