fredag, oktober 02, 2009

Tid för hämnd

Bara 8 dagar kvar nu....som sicilianska mafian säger: "Revenge is better served cold"

Stockholms blodbad var den rannsakning och efterföljande avrättningar som ägde rum i Stockholm 7 november-9 november 1520. Händelserna påbörjades direkt efter Kristian II:s kröning till svensk kung när gästerna på kröningsfesten kallades till ett möte på slottet. Ärkebiskop Gustav Trolles krav på ekonomisk kompensation för bland annat Stäkets rivning ledde till frågan om den tidigare riksföreståndaren Sten Sture den yngre och hans anhängare hade gjort sig skyldiga till kätteri. Med stöd i kanonisk rätt avrättades uppskattningsvis 82 personer de följande dagarna. Bland de avrättade återfanns många inom aristokratin som hade stött Sturepartiet under de föregående åren.

8 kommentarer:

  1. "Det är dock oklart om Burgic får spela då han i en intervju för ett par veckor sedan berättade för mig att han har svårt för konstgräs, till vilket han också härleder sina knäskador". Saxat från Gnagarforum

    SvaraRadera
  2. haha...tur for obolo, annars hade han val blivit petad for denna superstjarna..

    SvaraRadera
  3. Några followers som tar rygg till Parken på lørdag, nær vi ska ta revansch på Kristian tyrann och visa att de riktiga vikingarna kommer från Birka...

    SvaraRadera
  4. någon som vet vad som gæller infør lørdag.

    ræcker det att vinna med 2 mål mot dan. før att då har vi ett bættre facit i interna møten.och vinna med 1-0 mot alb. før att knipa 1:a platsen ?

    eller måste vi øsa in mål i båda matcherna før att gå direkt till VM ?

    SvaraRadera
  5. det ar total malskillnad som galler tyvarr, givet att det ar fem mal upp och danmark har fler gjorda mal sa bor vi nog sla dom med minst 2-0 for att rimligen kunna ga forbi dom..tror inte vi oser in typ 5-0 pa albanien givet hur det sag ut pa malta. och danskarna har ungern som formodligen inte har nagot att spela for.

    SvaraRadera
  6. innan har det varit intern malskillnad vid lika poang men inte i detta vm-kvalet

    SvaraRadera
  7. Ok, vilken tur då att Elmander ansløt till truppen så att vi kan få fart på målskyttet......

    SvaraRadera
  8. ja, megson ar nog javligt nojd

    SvaraRadera