tisdag, september 01, 2009

Affärside 1

En investmentbank med inriktning på fotboll. Pratade med en fd portugisisk kollega i våras, och han arbetade nu för ett dotterbolag till BPI, en portugisisk bank, som köper och säljer fotbollsspelare. Killen åker alltså runt och kollar på fotboll i jobbet.
Männen bakom Tevez har väl tjänat en och annan hacka. Men anledningen jag tänkte på detta var Ivan Obolo. Man kunde köpt ut honom från Agent 03, och gjort en klassisk sale and lease back till Gnaget, i väntan på ett bättre bud till vintern. Gett Ivan 100% löneförhöjning i väntan på att en klubb skulle köpa honom.

Iden skulle vara att ha 6-8 spelare i stallet, och ha en fd sportchef och en agent som får betalt efter performance i bolaget, och så givetvis uppbackat av 2-3 fotbollsfanatiska finansgrabbar. Target länder: Honduras, El Salvador, Peru, Argentina, Chile, Algeriet, Kenya, FDR Kongo, Kamerun, Togo, Elfsbenskusten och Sierra Leone.

Sedan skulle man givetvis också kunna erbjuda spelarna en vettig finansiell rådgiving. Något som en del idrottsmän fullständigt saknar (Erik Edman, Mattias Fredriksson, Mike Tyson, Dennis Rodman, Björn Borg etc etc.)

Finns det några tagare därute?

2 kommentarer:

  1. Är det inte bara förmockare som läser (och skriver) denna blogg?

    SvaraRadera
  2. förmockare?...ingår inte i mitt vokabulär tyvärr

    SvaraRadera