fredag, september 25, 2009

Dalkurd

Vi skrev ju om detta lag for ett tag sedan, och nu ar dom alltsa klara for div 1 norra nasta ar. Aven om dom nu inkasserade arets forsta forlust mot Skiljebo.

nedan ar en intervju med tranaren fran den utmarkta bloggen braxingen.se

När insåg du att ni skulle vinna serien?
- Det var efter tredje matchen faktiskt, då vi mötte Skiljebo. Jag hade ju Skiljebo som största konkurrent. Sen att Frej skulle vara bra visste man också någonstans, men Skiljebo var nummer ett.

Nu väntar tre betydelselösa matcher rent tabellmässigt men Dalkurd är inte nöjda än. Laget har under denna säsong inte förlorat en enda match och förlustnollan vill de hålla intakt.
- Det är det som blir mitt jobb under de kommande veckorna, där vi först ska möta Skiljebo som vi vet kommer att bli en tuff motståndare på Hamre IP. Framförallt då de liksom oss har en positiv trend. De har gjort det bra på slutet. Deras vårsäsong sabbade totalt för dem.

Tittar ni på division 1 redan nu?
- Vi kommer att göra det under veckan som kommer. Jag och Elvan (Cicen, sportchef) har redan haft inledande diskussioner om nästa år, men nu kan vi på allvar börja titta på det.

Blir du kvar som huvudtränare i föreningen nästa säsong?
- Det är min förhoppning. Första mötet med klubben var väldigt givande där både parterna vill ha en fortsättning. Sen måste vi enas om de krav och den arbetsbeskrivning som jag vill ha och om föreningen kan anamma det. Jag vill ha en fortsättning och det vill förhoppningsvis Dalkurd också ha. Vi säger ingenting mer än så än.

Brcic tog över tränarsysslan inför säsongen 2008 och har hittills inkasserat två seriesegrar av två möjliga. Förutsatt att han blir kvar, så siktar han på ytterligare en serieseger med Dalkurd nästa år.
- Absolut. Det är ingenting vi sticker under stol med. Målsättningen är högt uppsatt och det innebär att vi ska vinna division 1 också . Jag är fast övertygad om att vi har fog för det, med vissa förstärkningar inom varje lagdel.

Brcic beskriver sin framgångsmodell som enkel och utvecklande.
- Ett enkelt och rakt kortpassningsspel för att på så sätt manövrera ut motståndarna. Vi vill få de här bollskickliga spelarna rättvända med boll. Rörelse utan boll prioriteras också högt. Jag lägger stor vikt vid att spelarna vågar, då det i högsta grad är utvecklande. Spelidén är inte genial på något sett, konstaterar Brcic.

Håller du fast vid din framgångsmodell i division 1?
- Det kan bli någon match där man får titta på motståndarna lite mer. Men fortfarande är tanken att motståndarna ska anpassa sig efter oss. Vi kommer aldrig att anpassa oss efter dem. Vi ska försöka ta de här spelarna som redan nu är bollskickliga till en ny nivå med de övningar som vi har praktiserat på sistone. Kan vi få med det i matchsituationer så kommer de att känna att de lär sig och utvecklas.

Undertecknad pressar sedan Dalkurds huvudtränare på svar om vilka spelare som förtjänat att lyftas från den gångna säsongen.
- Om vi tittar i backlinjen så Daniel Killgren. Han har gjort ett fantastiskt jobb i de bakre leden. Få misstag, stabil back och som fortfarande kan utveckla sitt spel och bli en ännu bättre fotbollsspelare. Därför kommer han även att hålla till nästa år. En sådan som Ahmet Abic har gjort framsteg också. I år har jag pratat mycket med honom om "att gå från pojke till man". Han måste våga mer. När han vågar som han gjorde igår (mot Sollentuna) så är han fantastisk. Och så Nedim Halilovic, som är en lojal lagspelare som tänker mer på laget än på sig själv och ändå presterar så bra individuellt. De andra har inte gjort det sämre på något sätt, men man måste lyfta fram några under ett år.

Det bästa sparar Brcic till sist.
- Brwa Nouris intåg till Dalkurd måste också nämnas. Det är en dröm att få träna en sådan spelare.

Är det den bästa spelaren som du har tränat?
- Svar ja. Det är den bästa spelaren som Dalarna har haft så länge jag har verkat i Dalarna under 20 ar.

7 kommentarer:

  1. Dalkurds största stjärna har sin bakgrund i AIK/Väsby...

    Har hedgat kvällens drabbning med en 2 på en av spelsajterna, som ger 7,5 ggr för DIFvinst

    SvaraRadera
  2. Dalkurd / Assyriska / Syrianska borde merge'a a.s.a.p så kanske vi får ett lag i Europa om ett par år.

    btw: DIF spelar minst oavgjort ikvæll !!!

    SvaraRadera
  3. http://img193.imageshack.us/img193/6771/1zfk6l5.jpg

    SvaraRadera
  4. sæmst på plan, bæst på stan....!


    bilden r tagen på 80-talet, i en betydelseløs match i norr-ettan borta mot Ørebro, eller kan ha varit mot BK Forward borta i sv-cupen -92

    SvaraRadera
  5. Vi är överallt - vilken match och utklassning. Men jag vill inte att Djurgården åker ut, drygt 26000 på plats igår och det får vi inte mot Mjällby

    SvaraRadera
  6. vælførtjænt, men som sagt-sæmst på plan, bæst på stan ....!

    och ni vann ju tifot som eran tensta breddare glatt påpekade

    SvaraRadera
  7. polisen i soln jublar nog om DIF och Brajen aker ur. kan nog sanka kommunalskatten med nagon procent tack vare detta.

    merga syrianska-assyriska+dalkurd ar nog lika troligt som att vi far se Stockholms United.

    SvaraRadera