torsdag, juli 30, 2009

Emir Bajrami..

..en del av bloggens läsare har inte förstått hans storhet men men...you live and learn. Kvällens mindre bragd stod Elfsborg för dom man vann med 2-1 mot Sporting Club de Braga på bortaplan. IFE förde spelet i första trots en magsjuk Taco. Tyvärr fick man en straff emot sig i andra halvlek, men ett drömmål från Emir avgjorde saken. Braga är ju inte Porto direkt, men har gått vidare till UEFA cupens gruppspel de tre senaste åren, så rätt bra klass håller dom ändå.

Helsingborg vann knappt över Sarajevo men kan nog få det tufft nere i lejonets kula nästa vecka utan Henrik Larsson.

IFK Göteborg blev ganska utspelade av Tel Aviv och inkasserade säsongens första förlust på hemmaplan. 3-1 hemma mot ett lag från Israel är ju ganska förnedrande. Ifjol åkte dom ut mot Basel i 2a omg av Cl-kvalet. Samma Basel som spelade 2-2 mot Reykjavik ikväll....Känns som om det är för mycket isländska namn i laget och för lite Glenn...

I övrigt kan noteras att både PSV Eindhoven och Roma hade stora problem i sina hemmamatcher även om dom vann sina matcher.

Ibland så får jag känslan av att Djurgården och Hammarby tävlar om titeln "sämst skötta elitklubb i Sverige"...blir nog en tuff kamp i ända in kaklet på den tävlingen.

7 kommentarer:

  1. Om ett par år kanske Bajarami kan bli lika känd som "reallity skådisarna" i en annan del av Köping eller Philip & Fredrik som också är från Emir's hemstad.
    Men det krävs att vi får se lite IFE matcher på TV eller att E-B blir proffs i en bra liga.

    Israel är rankade 25:a i världen Sve. 42, inte så konstigt att Tel Aviv vinner.
    Eller att vi får stryk av liga lag som kommer från Kroatien, Serbien, Ukraina, Tjeckien, Bulgarien, Rumänien, Sweichz, Nordirland, Irland, Polen,

    Lagen spelar i länder som är högre rankade än Sve. Slovakien o Ungern 43/44:a

    Var ser man Bajramis balja ?

    SvaraRadera
  2. ring tv4 som hellre visar syrianska vs atvidaberg

    SvaraRadera
  3. Erkänner att jag inte sett Bajramis storhet innan U-21 för där var han ju "fantastisk", med 2 halvdassiga matcher, 1 bra och en på läktaren. Lika bra att han får Ballon dÓr på en gång, gör man mål i en euroleague match i Portugal så är det väl inte mycket att snacka om ;-)
    Personligen befann jag mig på Swedbank Stadion igårkväll och såg MFF spela ut AIK fullständigt. Som tur för oss från Solna använder Rolle Wilton som en någon form av släpande forward, vilket inte passar honom. Men MFF har några av allsvenskans vassaste vänsterspelare, Ricardinho och Hamad. Kenny P och Jonsson blev totalt uppsnurrade, trots den tillresta AIK klacken skanderades "Rosengårds tattare". Slutsatsen är nog att MFF är bra mycket bättre än vad tabellen visar, med bra försvar och uselt anfall, IFK GTB är väl motsatsen? Rolle var back på sin tid och Tom Hanks, förlåt, Stefan Rehn mittfältare => kanske genomsyrar lite spelet?

    SvaraRadera
  4. Håller med om att DIF / Bajen är dåligt skötta för tillfället.
    Alla kan ju inte ha lika stekiga riskkapitalister som IFE där soliditet & money is not an issue, (tacka Brummer för det...)
    Dif är ju en kvarters klubb i jämförelse, med rookie kapitalister. Bajen är Bajen = yoooouurs

    AIK förtjänar respekt när de levererar bra resultat tack vare stark lagmoral trots att de är en storklubb...

    SvaraRadera
  5. IFE ar inte skyldiga per och svante en spann. dom lanade ut pengar for att fa hem matte och taco 2005, men pengarna betalades tillbaka redan 2006.

    Skillnaden ar val att IFE skriver langa kontrakt och inte slapper spelare till hoger och vanster som Bosman eller for en spottstyver nar det ar 2 man kvar pa kontraktet.

    Om nu Israel ar sa bra, varfor har man man bara deltagit EN gang (1970) i VM slutspelet? och INGEN gang i EM slutspelet?

    Ang Bajrami, sa sager jag som andreasson: baste vansteryttern i sverige sedan jeppe blomkvist.

    bajrami-v.elm-wernbloom-r.elm

    dar har du framtidens mittfalt

    sant att han var kass i en match i u21 em, vilket jag ar ratt glad for, annars hade han inte varit kvar i IFE idag...

    SvaraRadera
  6. I hear U !

    Israel 25:a på FIFAS ranking..., det går bra nu

    SvaraRadera
  7. ja det ar landslagsranking, inte liga ranking. vet ej var de ligger pa for ligaranking. tror sverige ar 23a eller nagot.

    ar det mkt cykelsnack pa jobbet. broderna schleck tavlar ju for saxobank.

    SvaraRadera