tisdag, juli 21, 2009

Robin Hood

Om Svennis blir sportchef och mindre delägare i Notts County som spelar i League 2, den engelska fjärdedivisionen, så är det respekt. Ett arabiskt konsortium köpte den misskötta klubben i förra veckan. Även om man bara kan få 49% ägande i Sverige skulle man kunna köpa en klubb som faktiskt vann någonting och någon gång emellanåt spelade i Champions League om man plöjde ner lite pengar. AIK kanske skulle uppskatta oljepengar mer än porrkungen Miltons cash?

Notts County är ju lillebror i Nottingham till Forest, men är faktikst den äldsta professionella klubben i världen som existerar idag. Man spelade så sent som 1992 i första divisionen. Intressant är att också storebror Nottingham Forest har kapitalstarka ägare iform av en private equity stekare. Frågan är som vinner nuclear arms race i Nottinghamshire?

I Allsvenskan ryckte de tre tätlagen och även om folk säger att IFE bara kan spela på konstgräs så leder man faktiskt bortaligan. Att de är bättre hemma är ju ingen kioskvältare, det är ju även Barca och Real Madrid också. Kul för Örgryte att man inte behöver jämföras med Billingsfors längre.

2 kommentarer:

  1. Svennis Da Mann! Undrar om det är samma middle east killar som Torsbys stolthet träffade i Dubai för några år sedan och lovade att han kunde fixa Becks any day....?

    SvaraRadera
  2. Varför blev inte "Da Mann" investment banker istället?

    SvaraRadera