söndag, juli 05, 2009

Sportig söndag

08-lagen har ryckt upp sig rejält efter en mycket svajig inledning på Allsvenskan. Lite typiskt att IFE nu har dubbelmöten i juli med Djurgården efter det att poletten har trillat ner och dom numera kör med 4-4-2 och gjort sig av med cigg-Zoran.

Vore intressant att veta hur Stahre tänker när han har både Bojan och Dulee på bänken?

Wimbledonfinalen var ju rätt underhållande även om TV4 tog priset när dom slopade prisutdelningen och talen för, håll i er, kenodragning.

Tour de France startade igår med tempolopp i Monaco, och efter en mindre vända på morgonen med mountainbiken så bestämde jag mig att åka och titta på dagens etapp. Det tog mig ca 3h för att se pelotonen i ca 20 sekunder så om jag skall se cykel live någon mer gång får det nog bli en bergsetapp där det går sakta och klungan mer utdragen.

Touren har tappat mycket intresse de senaste tio åren, sedan toleransen mot doping minskat. TV-kanalerna i de stora marknaderna i Tyskland och USA sänder mindre än förut och den franska sporttidningen L'Equipe vars föregångare L'Auto startade tävlingen kör bara fotbollsnyheter de senaste dagarna på första sidorna. Dock är det ju en stor grej fortfarande trots alla dopingskandaler. För även om många har en liter epo i blodet och en och annan har tagit en "pot belge" (cykelslang för en cocktail av kokain, heroin och amfetaminer) så skall dom fortfarande köra upp i Pyreneerna, upp till Mont Ventoux och även Verbier. Respekt.

Rycker IFK Gbg och Elfsborg i toppen imorgon?

4 kommentarer:

  1. tillbaka från Löttorp och en bra helg, satt i bilen på väg till Estocolmo (som Stekwall envisas att kalla det) när matcherna gick igår kväll. Radiosporten valde av förklarliga skäl att följa tennisen (och den var spännande) så hade lite koll på hur matcherna fortlöpte under kvällen, hörde dock Djurgårdsfansen skandera "ni är ingenting utan Larsson"; En Djurgårdare är som alla vet, dryg i medgång och arrogant i motgång! Elfsborg kommer att springa ifrån i allsvenskan, svårt att se IFK kunna haka på. Tillbaka till tennis, gräset håller ju aldrig hela turneringen, utan liknar lite Grimsta i april på finaldagen. Kanske dags med konstgräs? Eller vad säger du Konstgräsfanatikern?

    SvaraRadera
  2. jag tycker att fotboll skall spelas på fina gräsplaner, i många delar av världen funkar naturgräs året om fint. sverige ligger där der ligger, inte mycket man kan göra åt det. om tio år spelar alla allsvenska klubbar på konstgräs eller något variant därav, utvecklingen går framåt även där. Det land med mest konstgräsplaner är för övrigt Spanien. tro det eller ej.

    Vad händer med Obolo förresten?

    SvaraRadera
  3. Jag vet inte, blir förvånad om han är kvar efter transferfönstret är stängt. Tror dock inte att AIK:s ledning vågar sälja honom för dom summor som har nämnts i media (7-8 mio).

    SvaraRadera
  4. han är ju inte en "spring chicken" men han borde väl gå för 20+?

    SvaraRadera