måndag, juli 13, 2009

Sju lag med sex poäng som skiljer...

.. i toppen på Allsvenskan, och ingen kan klaga på dramatiken och underhållningsvärdet i Europas 23e bästa liga. Både IFE och IFK kunde rycka men tabellen komprimerades maximalt, lite deja vu 2007 över det, året då det var nya serieledare var och varannan omgång.

Med tanke på materialet borde ju IFE vara loss med en 5 poäng, men skador var ju ett problem hela våren. Nu är Ishi skadad igen, och har svårt att se att han någonsin kommer ut i Europa,vem köper en småskadad spelare som inte blir yngre?
Men just skadorna kanske blir räddningen i transferfönstret, dvs man får behålla truppen intakt. Om man nu ställer upp med ordinarie lag i torsdagens Europa League match så borde ju spelarnas attraktionskraft minska lite mer eftersom dom inte kan spela för någon annan klubb i årets europacuper.

AIK har 12-9 i målskillnad efter 14 omgångar och är 2 poäng efter, där kan man säga att kapacitetsuttnyttjandet ligger nära 100%. Dock har man tre avstängda nästa match.

Till sist borde ju Rasmus Elm, Ivan Obolo och Rasmus Jönsson bli sålda rätt snart så favoritskapet får nog IFE leva med. Även om Haglund hellre jagar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar