söndag, juli 05, 2009

Omstart

Så var det dags för Allsvenskan att komma igång efter U21 EM-uppehållet. Nästan ingenting har hänt på övergångsfronten, och det är mer rubriker om ekonomisk kris i diverse klubbar. Hammarby, Djurgården, GAIS verkar ha ganska akuta problem. Men även AIK verkar ha det rätt tufft med ekonomin.

Expressen hade en rätt intressant häromdagen där man gick igenom vilka allsvenska klubbar som hade spelare med utgående kontrakt i år. Man undrar hur Blåvitt och MFF tänker när man kanske missar både Bjärsmyr och Harbuzi som Bosman? Gefle säger också att man inte har råd att skriva långa kontrakt. Det är som vi skrivit om tidigare, många klubbar i Allsvenskan drivs som dåligt skötta familjeföretag.

Om ÖIS, GAIS och Häcken åker ur Allsvenskan i år, kommer FC Gothia planerna att återuppstå i höst?

Paradoxalt nog kan lågkonjunkturen medföra att svensk landslagsfotboll blir bättre på sikt. Eftersom klubbarna inte har råd att göra panikköp från Argentina, Brasilien, Moldavien, Togo etc, måste man satsa på sina egna talanger, vilket förhoppningsvis kan medföra att några spelare blommar ut tidigare än annars skulle vara fallet.

Efter Malta matchen räknade FF ut att Sveriges chanser att kvalificera sig till VM var 5.7%. Efter Bergs uppvisning i U21 EM har väl chanserna ökat något till 6.5%. Låg delta optionen har börjat den väldigt långa marschen till "in-the-money".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar