tisdag, augusti 25, 2009

Brage snart inte bäst i stan?

I början på 80-talet var Borlänges stolthet uppe i Allsvenskan några år och gjorde bra ifrån sig. 1980 slog man IFE borta på hösten (Roffe Zetterlund gjorde målet) och det var starten på en sanslöst dålig säsongsavslutning (värre än 2007) för boråslaget, då drömmar om guld förbyttes mot en 6e plats.

Efter matchen på gamla Ryavallen fick jag dock Thomas Nilssons (Lasse Nilssons farsa) autograf i spelarbussen (var har jag gjort av alla dessa?), och såg när grabbarna drog fram starkbärsen för resan hem till Dalarna.

En av bloggens läsare har gjort mig nyfiken på ett lag som också spelar på Domnarsvallen, nämligen Dalkurd FF. Klubben startade i det svenska seriesystemet 2005 och har vunnit samtliga serier hittils. Inför årets seriestart hade man vunnit 68 av 75 matcher under fyra år och hade en positiv målskillnad på 421 mål. I år har det gått lika bra då man leder div 2 Norra Svealand i överlägsen stil. Av 16 matcher, har man vunnit 12 och spelat 4 oavgjorda. Nästa år så spelar man i samma serie som Brage i div 1 norra.

De flesta av spelarna är kurder som kommer från provinsen Mardin i Turkiet, men truppen består av 14 olika nationaliteter.

De finns ju en hel mängd av framgångsrika invandrarföreningar i Sverige, Assyriska och Syrianska har varit mest framgångsrika hitills, men nog känns det som detta lag kanske kan spela i Allsvenskan om några år. Kanske kan dom få en kurdisk sponsor, då jag har svårt att se att golf, jakt och tennis är så populärt i Kurdistan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar