måndag, augusti 10, 2009

Grymt besviken..

..blev man igår. Serieledare i halvtid, ligafemma efter 90 minuter, så jämnt är det i år. Nu är det 36 pinnar kvar att kämpa om, men det känns som om det där förbannade europaspelet kommer att kosta ett tredje guld på lika många år.

Det är extra bittert eftersom med de nya Champions League reglerna så är gruppspelet och big money inom räckhåll. Tävlingsbalansen i Allsvenskan dom senaste tio åren har varit jämn, ungefär som Ligue 1 mellan åren 1994-2001. Sedan tog Lyon sju raka titlar, och även om man bara blev trea i våras så har köpt nya spelare för 72m. Euros alltså.

IFE senaste fyra år är de bästa sedan andra världskriget började, till och med bättre än Roffe Svenssons era på sent 70-tal då undertecknad började gå till Ryavallen, men materialet IFE har idag är ju enorm skillnad även om Lillen, Ahlis och Lennart Nilsson fick några få landskamper på kontot. Så frågan är om Haglund får ut max av det här gänget? För AIKs Stahre har ju rätt i att Elfsborg borde jogga hem guldet.
Kanske Haglund priotierar Europa för mycket? Han tycker väl att det är viktigast för det är hans skyltfönster för the big money.

Just nu skulle en förlust mot Lazio inte svida alltför mycket då guldchansen i höst kanske blir större. Ibland så måste man förlora ett slag för att vinna kriget.

6 kommentarer:

  1. Før att vara kapitalist så r d småsossig i dina ife analyser

    SvaraRadera
  2. Tror du har helt rätt i att "nya Svennis" vill använda europaspelet för att göra footprints. Lite svårt att se honom som en schtekare, men kunde se Da Mann som det när han luffsade runt i WCT overall

    SvaraRadera
  3. likasa spelarna hojer sig en niva pa europa niva. men liksom i finansbranschen ar det incitamenten som spokar. lat saga att man hade ett lag med 15 spelare av hog allsvensk klass pa gransen till landslagsniva typ hysen, ishi, bajrami, lucic, adam j, markus jonsson, christoffer andersson..

    vid allsvensk seger far dom 2m SEK var beroende pa antal minuter dessa har spelat under aret. dvs 2 000 000 *(antal minuter man spelat / 30*90)

    da javlar hade inget gatt och gnallt pa for tufft match schema, ont i lilltan, frugan skall ha kejsarsnitt, jag skall vara pappaledig, jag haller igen for lazio matchen etc etc etc...

    SvaraRadera
  4. med tanke pa att svenska spelare har kopt cooper test pa eljusspar i 5 manader pa forsasongen sa ar det ratt konstigt att man inte klarar av 2 matcher per vecka.

    kolla ifk gbgs formkurva det senaste, likasa helsingborg...och kalmar hade med lite otur kunnat kamma noll mot bp.

    SvaraRadera
  5. Bra kommentar av Bayern's Scout Bjørn Andersson

    För lite krav
    Han menar att felet ligger i de allsvenska klubbarna.

    – Man har aldrig tränat så mycket som nu. Men man undrar vad fan de håller på med för träning, för de blir ju inte bättre, dundrar ex-proffset.

    – Vi har samma förutsättningar som proffsen i dag men ändå halkar vi efter. Jag vet inte hur vi tränar fel, men jag ser ju att vi blir sämre.


    Han menar att det ställs för lite krav på spelarna i allsvenskan.

    – De har ju semester i nästan ett halvår då de bara tränar och spelar träningsmatcher utan att ha tryck på sig eller behöver visa resultat.

    SvaraRadera