onsdag, juni 10, 2009

5.7%

Vinner Portugal resten av sina matcher är det förmodligen kört för oss även om Sverige vinner resten också. Jag har kommit fram till följande väldigt grova sannolikhets beräkning för att Sverige skall ta sig till VM nästa år:

Portugal vinner INTE allt som är kvar 85%

Sverige slår Ungern borta 50%

Sverige slår Malta borta 100%

Sverige slår Danmark borta 30%

Sverige slår Albanien hemma 90%

Sverige vinner playoff 50%

Playoff beror ju givetvis på motstånd, får vi Franrike eller Italien så kanske vi snackar 25%, får vi Slovakien eller Nordirland så kanske det är 65-70%.

0.85x0.5x0.3x0.9x0.5=0.057

så vi har ungefär 6% att nå Sydafrika.

Eftersom Lagerbäck inte kommer att vara kvar efter 2010 oavsett resultat, så känns det bättre att bryta nu så den nya förbundskaptenen kan få tid att bygga ett lag till nästa EM kval.

Åby var kvar för länge 1979, så Laban fick aldrig chansen att bygga något nytt innan VM-kvalet till 1982 års turnering. 1980 blev det torsk mot Nordirland borta och Skottland hemma och två oavgjorda mot Israel beseglade vårt öde den gången. De heroiska insatserna mot Portugal året efter hjälpte inte efter den miserabla starten.

Det tog Tommy Svensson ett drygt år innan han hittade sin stil och sin elva. Nu är risken att SvFF gör samma misstag. Igen.

3 kommentarer:

  1. Jag vet att det var Malta som stog för motståndet men illusionen var att Malta spelade bättre än Danmark eller var det Sverige som spelade sämre än någonsin ?

    Ser dock ljuset i tunneln så länge det inte är snabbtåget från Budapest...

    Gillade Zlatans kommentar; " när Kim började spela enkelt så kom målen "

    SvaraRadera
  2. 5,7%?? s.k låg delta, men igår spelade vi mot Malta vars lag består av killar som jobbar som typ servitörer och vann med 4-0. Och dom hade ju ett läge att ta ledningen på, men inget att komma med i övrigt. Malteserna får åka hem och sätta på sig Barristaförklädet igen (förutom deras bästa spelare, backen med Mohikanfrillan, undrar vad han sa till Zlatan efter matchen? "om Maxwell inte följer med dig till Barca, kan du fixa in mig i laget?"...

    SvaraRadera
  3. fattar inte att vi var nojda med 4-0 eftersom det har kan mkt val avgoras pa malskillnad. portugal har malta hemma i sista matchen..om dom maste vinna med 6-0 tror ni inte dom fixar det? lagerback har val inte tankt sa langt precis som den dar beromda strafflaggningen i Faro...varfor ha en sadan framforhallning. Hoppas Posten i Sollentuna har en oppning for honom nar han kliver av.

    SvaraRadera