torsdag, juni 11, 2009

Livets skola


Med tanke på att Sverige bara har 5.7% chans att nå Sydafrika så kan vi börja fundera över vilka samhällsekonomiska konsekvenser det får. Om inte Sverige deltar så lär väl industriproduktionen, allt annat lika, bli lite bättre då sjukfrånvaron pga av bakfylla och okynnes sjukskrivningar etc lär bli lägre än vanligt.
Dock är jag lite orolig för skolbarnen som inte kommer att få lära sig viktiga kunskaper för resten av livet genom Panini albumen. Dessa stickers album är väldigt bra för att lära barn det mesta man behöver i livet. Köpa, sälja byta bilder. Lära sig vad tillgång och efterfrågan betyder. Mycket bra för geografi kunskaper och allmänt numeriskt kunnande. Dvs sånt som många nionde klassare idag inte kan ett jota av. Så det är oroande tycker jag.
Dessutom lär man sig hur andra länders flaggor ser ut etc. På tal om flaggor och geografi. Fotbollsfanatikern har besökt 57 länder under sin livstid och få personer kan imponera på honom då det gäller att rabbla huvudstäder i Afrika och Stillahavsögrupper och annat meningslöst geografiskt kunnande. Men om det finns någon av bloggens läsare som vet vilken lands flagga som visas ovan, lyfter jag på hatten.

2 kommentarer:

  1. bettar på att den r afrikánsk eller någon av de nya forna cccp staterna och inte har varit med i fotbolls vm.

    SvaraRadera
  2. skall kolla med sonen när jag kommer hem, han och elfsborgsfanatikern delar denna typ av intresse. Men nu till Confederations cup, kommer bloggen att kommentera dennaa, eller är det en "Royal League XL"? Hur som helst så kommer ju arena frågorna att få en del svar, hur status är på resp arenabygge, infrastruktur etc

    SvaraRadera