lördag, juni 13, 2009

Copa Libertadores




Man vet att det är lågsäsong för sport när Eurosport visar paintball på lördagkvällar.

Om man nu skrapar lite på ytan så finns det en del att följa ändå. Confederations Cup, U21 EM och finalspel i Copa Libertadores. OK, Confederations Cup känns väl lika upphetsande som en cupvinnarcup final mellan Carl Zeiss Jena och Dynamo Tbillsi men U21 EM kan bli riktigt bra med världsnamn som Bojan, Walcott, Agbonlahor och Bajrami.

Innan Allsvenskan och UEFA Europa League startar så kommer Copa Libertadores att avgöras. Numera är det inte bara sydamerikanska lag med utan även de tre bästa lagen från Mexico deltar.
Kvartsfinalsreturerna spelas i veckan och Brasilen har fyra lag kvar och kan med lite tur göra en "England" och få tre lag i semifinalerna. Den intressantaste kvarten verkar bli Sao Paolo mot Cruzeiro. Det blev 2-1 i Belo Horizonte, men hemma på Morumbi är det väl full fart framåt som gäller för "O mais querido".

Förra årets final mellan Quito och Fluminense blev annars en riktig rökare. 5-5 efter 210 minuters spel och straffsparkar. Som ni kan se nedan är det inte bara Kongo-Kim som inte hade rätt löd i dojan.

Första matchen i Quito:




Returen på Maracana med straffsparkar:

1 kommentar:

  1. kongo har rätt glöd men fel färg,

    gult rrr fuuult & fel

    SvaraRadera