tisdag, juni 23, 2009

Drömmar om Europa

Knappt har man landat i sommar residenset på Rivieran när lottningarna för CL och EL är klara.

Kalmar fick Debrecen, ungerska mästarna, på sin lott i första omgången i Champions league kvalet. Fanns väl både lättare och svårare lag. Elfsborg besegrade ungrarna i CL kvalet 2007 i omg 2 med 1-0 totalt. Förra årets KFF hade nog inte haft några problem, men det känns lite som det kan gå hur som helst i år.

Helsingborg fick ett armeniskt lag från huvudstaden Jerevan i omg 1 i nya Europa League. Borde väl inte vara några problem, förutom att bortamatchen i Långtbortistan går av stapeln tre dagar före matchen på Olympia mot Elfsborg. Skall bli intressant att se hur HeIF prioriterar.

Elfsborg kliver in i omg 2 av EL och får spela antingen i Ungern eller Kazakhstan. Sportsligt sett är det nog lättare med kazakherna, men desto jobbigare resa än att resa till Ungern. Dock borde man gå vidare till omg 3. Dock är det högst tveksamt om man blir seedade där. Man ligger precis på gränsen och två av lagen Rosenborg, Helsingborg, eller Famagusta måste torska i omg 1 för att IFE skall bli seedade i omg 3, känns inte troligt.

3 kommentarer:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  2. Om U-21 och A-laget skulle mötas, hur skulle matchen sluta? Jag tror inte U-21 killarna skulle göra bort sig..

    jaja Bajrami helt ok - men du är fortfarande Bagdad Bob

    SvaraRadera
  3. tur for dig att han ar avstangd i nasta match....kunde blivit ratt pinsamt for dig annars..

    SvaraRadera