söndag, juni 14, 2009

Nuclear arms race

Världens mest respekterade tidning, The Sunday Times, kör idag en halvsida på första sidan i sportdelen om att Real Madrid är intresserade av Zlatan och Inters pris ligger någonstans i häraden av £80m, dvs ungefär samma pris som för Ronaldo.

I samma artikel spekuleras det att David Villa är mer eller mindre klar för £35m, pengar som Valencia desperat behöver för att bygga klart Nou Mestalla. Holländarna i Real verkar vara på väg ut. Huntelaar har en 15m prislapp, medans Robben (plus Heinze)har offererats till Liverpool i utbyte mot Xabi Alonso. Van der Vaart antar jag är ute i kylan om Zlatan kommer givet deras relation från åren i Ajax.

Angående Zlatan är spekulationerna antingen en ren "cash deal" för ca £80m eller någon form av bytesaffär med Inter i form av lite mindre cash och Higuian.

Perez vill bygga ett "spektakulärt lag" och hans motto verkar vara "The most expensive things are the cheapest", och han själv är förvånad att ingen annan fattar det. Med större stjärnor i laget så ökar TV pengarna för klubben globalt, högre publikintäkter, högre reklamintäkter etc. Det här känns som den sista bubblan som skall spricka efter diverse finans- och fastighetskrascher, men han kanske har rätt ändå på något perverst sätt. När Perez blev ordförande förra gången i RM 2000 var deras omsättning 100m euros, när han lämnade 2006 var omsättningen 300m euros, mycket tack vare hans galacticos. Och enligt Financial Times för några dagar sedan är Real Madrid fortfarande världens största klubb om man mäter total omsättning.

Andra rykten säger att Man Utd är ute efter Torres eller Eto'o, något som kanske öppnar lite för Zlatan till Barca. Vilken cirkus.

Vad man än tycker så blir La Liga verkligen intressant i år och det skall bli spännande och se om dom kan matcha Premier League lagen i höstens Champions League.

5 kommentarer:

  1. for esbjerg eller vejle?

    SvaraRadera
  2. Läser att Ibra är på väg till Chelsea.... Jag tror att PL kommer att ha ett mellanår säsongen 2009-10. RM - Barca i final CL 2010, någon som bettar emot? Kan fixa Dulee Johnson's autograf som insatts...

    SvaraRadera
  3. Tror Dulle ar en bra varvning, visste Bojan om denna varvning nar han skrev sitt nya kontrakt?

    SvaraRadera
  4. Haller val med till viss del om CL 2010: Barca, Real, Man Utd och sist men inte minst Liverpool som jag tror kommer igen starkt. Deras avslutning i ar var grym och slapper dom handbromsen fran omg 1 tror jag dom tar PL iaf.

    SvaraRadera