torsdag, juni 11, 2009

Fotbollsporr

VM 1982 var det första året det var 24 lag med. Sverige var dock inte med, och med tanke på att Guldbollen 1980 gick till Roffe Zetterlund, 38 år, så var det kanske inte någon kioskvältare. I kvalmatcherna 1980 gjorde Sverige ett mål på fyra matcher (deja vu någon?) och Sveriges enda mål gjordes av Putte Ramberg. Förlitar man sig på spelare från Brage och Bajen så var väl utfallet inte så konstigt. 1981 spottade man upp sig lite och Hasse Borg lyckades både göra mål på straff mot Nordirland och bli utvisad i samma match efter ett nacksving som tom Frank Andersson skulle gillat.

Just VM 1982 blev en ganska kul historia. Mycket bra fotboll emellanåt, en massa skandaler, och en och annan solskenshistoria. Brassarna öste på järnet framåt, men höll inte tätt bakåt. Västtyskland hatades av alla, även av tyska folket efter skandalmatchen mot Österrike och Schumachers tackling på Battiston. Straffsparkarna som avgjorde till tyskarnas fördel efter Rumenigge & co vänt 1-3 i förlängningen. Maradona lackade ut fullständigt och blev utvisad. Honduras fick 1-1 mot värdnationen. Sist men inte minst Paolo Rossi kom in och gjorde sex mål på fyra matcher efter ha varit avstängd i två år. Inte illa, plus att VM gick just i Spanien, så man kunde kombinera VM med sol, tapas och sangria.

Har lagt upp lite klipp med alla målen från turneringen, idag är det ju fredag så förhoppningsvis är chefen i stugan så ni kan sitta och smygsurfa på jobbet.


















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar