tisdag, juni 16, 2009

Måste vara jobbigt för Lagerbäck..

..att inse att lärjungarna är bättre än läromästarna, och han själv fegade med både Henke Larsson och Elmander istället för en glödhet Marcus Berg.

Nu skall man väl inte dra för stora växlar av 5-1 mot Vitryssland, men för första gången sedan EM 2004 var det kul att se ett svenskt landslag spela fotboll.

Bajrami var nog sämst av svenskarna, men inte mig emot, ju sämre han är desto större chans har Elfsborg att vinna Allsvenskan i höst, och det känns skönt att Wernbloom numer spelar i Holland.

Henke Larsson, Olof Mellberg, Micke Nilsson, Anders Svensson, Kim Källström, Chippen, Erik Edman vi tackar er för lång och trogen tjänst men vi vill inte se er mer i den svenska landslagströjan för nu är det dags för en generationsväxling.

Följande elva och bänk skulle kunna vara rätt kul när VM 2014 kickar igång i Brasilien:

Isak

Adam J - Bjärsmyr - Maestro - Berra Safari

Rasmus Elm - Wernbloom - Viktor Elm - Bajrami

Marcus Berg - Zlatan

super subs: Elmander, Toivonen, Rasmus Bengtsson

Många kommer väl att ha synpunkter på Bajrami, men tro mig, jag har sett honom 50+ matcher de senaste tre åren och han kommer att gå hur långt som helst, och det säger jag utan att ha gulsvarta solglasögon på mig.

Man kan ju tycka vad man vill om Söderbergs matchcoachning och taktiska kunskaper, men han verkar ju vara en enastående människa att skapa samhållning och laganda. De här grabbarna har ju kul ihop, det syns på 50 mils avstånd. Jämför svenska a-landslaget före och efter 2004. Kommentarer överflödiga.

Sist men inte minst några klassiska Söderberg citat:

"Är det någon som ser något positivt på resultatet?" (sagt i halvlek när Sverige ligger under med 3-0 mot Spanien i Vigo. Ingesson svarar: Är du inte klok?)

"Ända in i kaklet"

"Han ser fin ut i pälsen"

"Checka att luxen ligger lågt"

"Ge skalle i 90 minuter"

"Mjällby är vårt kärnkraftverk"

"Den killen är bara bom bom bom" (om Fredrik Ljungberg)

Följande klipp från en intervju med TV4 har jag nog sett 20x, och de flesta har kanske sett den, men den bara är så bra:

7 kommentarer:

  1. Du har rätt i att många kommer att ha synpunkter på att Bajrami är med i denna framtida A-landslag. Om jag känner Elfsborgsfanatikern rätt så har han nog sett mer än +50 matcher med honom, men frågan är hur många av dessa har varit på internationell nivå? Du får kanske byta namn till Kim Jong II??

    SvaraRadera
  2. Den startelvan ser vi kanske redan i EM-kvalet.
    2014 har vi förhoppningsvis en del nya namn.
    Tror Bajrami blir kvar i IFE finns mig veterligen inga proffsklubbar där han kan briljera på konstgräs.

    SvaraRadera
  3. haha..kommentarerna ovan kommer att forfolja er bada de narmsta tio aren.

    Det Ozkan kan gora med en fotboll kan Bajrami gora med ett apple

    SvaraRadera
  4. Özkan? har inte nämnt Gabbe vid ett enda tillfälle på denna blogg!

    SvaraRadera
  5. K ! btw; hur var bbq ?

    hårt o orättvist att behöva hänga med the good old Danes men D förtjänade minst oavgjort, ikk

    SvaraRadera
  6. Låt oss hoppas att det finns något bättre än en 37-årig Majstorovic i mittlåset år 2014..

    SvaraRadera
  7. A, det hur har sakert ratt idag men tycker han just nu ar baste back. tycker smeknamnet att mellberg bor kallas sidleds-olof..han gjorde minst 15 sidledspassningar till Meastro i danmarks matchen, inte konstigt att ljungberg blev forbannad pa hans ballonger efter trinidad matchen

    SvaraRadera