måndag, juni 01, 2009

Basel snack igen...

Basel är nog inte så mycket bättre än ett fullt friskt Elfsborg i nuläget, så en av de största riskerna med en Haglund flytt är att han kanske med tiden plockar med sig spelare från IFE dit ner som han gillar.

Vissa rykten gör sig gällande att en deal skulle vara mer eller mindre klar. Men jag är långt ifrån säker på det. Helt klart är det väl att han är med på någon form av "shortlist" med potentiella tränare men hur många namn är med på den? 10+?

Basler Zeitung hade en omröstning häromdagen med 14 olika kandidater man kunde rösta på som ny tränare i Basel och Haglund var inte med bland dom. Och andra sidan var hans namn nämnt i en artikel från den 29 maj (observera att det var efter ryktena började gå i Sverige) som en potentiell kandidat. I en intervju med samma tidning säger den kvinnliga ordföranden att den nya tränaren inte givetvis behöver vara ett gammalt och etablerat namn. Så det kan kanske, kanske tala för Haglund. Vem vet.

Men tänk tanken som Basel supporter. Din klubb har Europa ambitioner. Man spelade oavgjort på Nou Camp mot Barca i höstas. Vad skulle deras initiala reaktion med Haglund som ny tränare vara? efter att ha haft Christian Gross (x-Spurs tränare) som tränare i 10 år?

Skulle bli förvånad och givetvis besviken om dom väljer Haglund.

4 kommentarer:

  1. Varför har Sverige så få tränare som lyckas i att gå långt? Vi har ju spelare som vunnit Serie A, La Liga, Champions League och Holland, Beligen, Österrike och allt vad länderna heter. Men ingen, rätta mig om jag har fel, har lyckats slå igenom utanför Skandinavien. Varför blev en person, Thern t ex, som spelat i flera av de stora ligorna, varit kapten för sitt landslag och vunnit brons -94 "bara" tränare för Halmstad? Har svårt att tro att han inte skulle orka med pressen i t ex en portugisisk klubb. Någon som funderat på detta?

    SvaraRadera
  2. BTW kan inte denna blogg byta namn till Elfsborgsfanatikern i stället?

    SvaraRadera
  3. jag lovar att battra mig..vm-kval och u21 em nu, inget elfsborg

    SvaraRadera