torsdag, juni 25, 2009

Lennartsson som ny förbundskapten?

FF's favorit är ju som diskuterats tidigare Roy Hodgson men det känns inte som han är särskilt aktuell just nu. Fulham måste nog åka ur PL för att han skall bli det. Han har kämpat länge för att bli profet i sitt eget hemland och att han tar en sväng igen till Sverige känns långsökt.

Med tanke på att förhoppningsvis att det är bara Zlatan och Isak kvar av det gamla landslaget snart så kanske Lennartsson är ett bra alternativ då det verkar finnas en bra laganda i det nya landslaget. Dessutom verkar dom ha kul tillsammans, vilket det var längse sedan a-laget hade. Dessutom skulle det vara i linje med SvFFs traditioner och sist men inte minst han är nog förhållandevis rätt billig.

Jag tycker USA spelat rätt positiv fotboll både i VM 2002 och 2006, inget catenaccio där inte. Men gårdagens vinst mot Spanien är givetvis en gigantisk kioskvältare även om det var i en lallarturnering.

Jag hade en rätt kul diskussion om algerisk fotboll häromdagen i taxin, och tänk om alla algerier som valde att spela för Frankrike, hade valt att spela för Algeriet? Det kunde blivit något det.

Sitter och läser senaste numret av France Football och inga nya svenskar verkar vara aktuella för franska ligan i höst. Tror annars att Rasmus Elm skulle passa rätt bra i ett lag strax under toppskiftet.

5 kommentarer:

  1. Trött på att alla kallar USA för en sensation,
    Ralf Edström jämförde precis när USA's college killar vann över CCCP i OS Lake-Placid.
    När ska finans & idrottsvärlden börja lära sig av historien ?
    De har ett bättre treckrecord än Spanien i VM från 1994 och framåt.
    Och det har varit den snabbast växande sporten i highscool sen 1989.
    Go US Goo!!!

    SvaraRadera
  2. att USA slar Spanien ar val en sensation, att Spanien far stryk ar en senstaion mot vilken lag som helst (forutom Argentina och Brasilien).

    Givetvis sa ar college grabbarnas bragd oandligt mkt storre, om inte den storsta i idrottshistorien.

    och glom inte som uber-gnagaren sager det ar royal league xl vi snackar om inte vm.

    SvaraRadera
  3. Royal Leauge gick av stapeln nästan varje år och ofta med reserver på plan.
    Prestige turneringen Confederation Cup med kontinental mästarna runt om moder earth spelas var fjärde år med de största stjärnorna.

    Så viktig att tom. ex. Fabregas prioriteras i Confederation Cup istället för U:21 EM

    SvaraRadera
  4. jag blev riktigt förvånad över att se Brassarnas glädje efter att ha vunnit Royal League XL, kanske det är större än man tror för spelarna??

    SvaraRadera
  5. vem vann confed cup 2005?

    SvaraRadera