lördag, maj 30, 2009

Alternativ

IFK Gbg har nu spelat åtta matcher på Gamla Ullevi (7 hemmamatcher och en "bortamatch" mot GAIS) och det har blivit åtta segrar. Imponerande. Dock så har man inte varit så imponerande utanför Gamla Ullevi, tre förluster och bara en seger mot Hammarby. Blir intressant att se vad som händer efter uppehållet när Wernbloom är borta och med all sannolikhet Bjärsmyr borta också.

Ju mer jag tänker på Elfsborgs tränarfråga, om Haglund sticker, så känns det som det finns bara två sannolika alternativ som vi spekulerade igår om.

1. Peter Wettergren får förtroende och blir huvudtränare. Jesper Bengtsson blir assisterande och man tar upp en ny tränare att coacha U21-laget och scouta motståndararna. Matte Svensson?

2. Rickard Norling känns också rätt bra. Måste säga att han gjorde det rätt bra i Gnaget. Etta i superettan, tvåa, femma, femma är helt ok med knappa resurser. Kanske han mixtrade lite för mycket med laget ibland, men killen kan hantera pressade situationer i alla fall. Det som ligger honom i fatet är att han är gnagare i själ och hjärta så det kanske är svårt för honom att coacha ett annat lag i Sverige. Men det borde fungera i "neutrala" lag som Elfsborg, Halmstad och Örebro. Dock är det väl ett krav att fru och barn följer med ner till knallebygden. Pendlande 08:or fick vi nog av när Grönhagen var tränare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar