fredag, maj 01, 2009

En nästan perfekt dag

Ledig från jobbet, sol, Windsor Castle och Legoland med äldsta dottern och så givetvis 3 poäng på Grimsta som skulle betyda serieledning var det tänkt. Allt blev så bra som det var tänkt förutom att Elfsborg misslyckades med det som Sirius gjorde i söndags, nämligen att göra två mål på BP.

1-1 speglade dock matchen väl, men både Taco och Haglund klagade på planen.
Visst är det skandal, men det är tomtarna på SvFF som skall ta kritiken inte BP, även om man kanske skulle ringa Ullna Golfklubb och snacka lite med dom som sköter greenerna där.
Men planen är som den är, och de är lika för båda lagen. Elfsborg skall givetvis vinna även om matchen spelas på snö, men ibland saknas det lite fighter hjärta i Elfsborg när de yttre förutsättningarna inte är de bästa.

Delad serieledning är väl inte fy skam efter 6 omgångar då det har varit mycket skador och inte det spel man kan förvänta sig numer från Elfsborgs sida. Dock är det oroande att vi inte har en riktig killer längst fram. Det kanske blir annorlunda när Martin Ericsson är tillbaka och Avdic äntligen kan blomma ut. Bra anfallare är inte lätta att få tag på men jag hade gärna sett Bajens Charlie Davies i Elfsborg. Stark, teknisk och med målsinne.

Dom fem första lagen nu i årets upplaga av Allsvenskan är dom tippade. Känns som om sommarens silly season kan bli helt avgörande för slutspurten i höst. Boom Boom går till AZ 67 i Alkmaar och just IFK Gbg kan bli åderlåtet i sommar. Bjärrsmyrs kontrakt går ut till hösten och Mild vill väl få lite för honom innan han sticker som Bosman. Adam Johansson stärkte sina kort mot Portugal och ett hyfsat U21 EM för Robin Söder, så försvinner han också. Det ryktas att Parma är intresserade av Emir Bajrami, så det är bara att hoppas att det inte går allt för bra för Elfsborgs kvartetten Bajrami, Avdic, Nordmark & Kurbegovic i sommarens U21 EM.

En fråga till bloggens läsare: Vad har hänt sista två månaderna med Abbas Hassan? Han har inte ens varit på bänken i Allsvenskan i år. Kommentera gärna om ni har hört något.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar