lördag, maj 02, 2009

Kalldusch i Scunthorpe och total förnedring i Madrid

Seger var ett måste för Tranmere när man mötte Scunthorpe borta i eftermiddags, för att få vara med i kvalet till The Championship. Tranmere var skadedrabbat men man tog ledningen med 1-0 och allting såg bra ut tills hemmalaget kvitterade 3 minuter från slutet. Jag lider med Wiggen och Ray, vars svärfar äger klubben. Nu får Scunthorpe möta gamla Wimbledon, dvs MK Dons istället i kvalet. Det hade varit perfekt annars att åka upp från London till Milton Keynes och se bortamatchen om Tranmere hade varit involverade. Den andra kvalmatchen kan nog bli en höjdare, Millwall vs Leeds. Blir nog tufft att få biljetter till The Den.

Så till dagens höjdpunkt, El Clasico. Real Madrid tog ledningen men sedan var det en total förnedring. Extremt hög press, 100%-igt passningsspel från Iniesta och Xavi och ett enormt tempo, visade att Barca är världens mest underhållande fotbollsklubb och även världens bästa just nu. 1-0 förvandlades alltså till 2-6. Jag blir väldigt förvånad om Ramos tränar Real till hösten.

Frågan är nu hur Guus Hiddink kommer att spela med sitt Chelsea på onsdag Han kan ju knappast ställa upp en köttmur längst bak igen på Stamford Bridge, eller?
Det är ganska ironiskt att Jose Mourinho fick sparken från Chelsea inte för att resultaten var för dåliga utan att de spelade för tråkigt. Undrar vad ryssen tyckte om tisdagens match?

Det har varit en del rykten om att Zlatan skall till Spanien. Real Madrid är i dagsläget inte bättre än Inter så vill han vinna Champions League så finns det bara en klubb han gå till, och i så fall måste nog Eto'o bort, och jag vet inte om Barca passar Zlatan, även om det hade varit häftigt. Jag bara undrar hur tänkte Henrik Larsson när Barca ville förlänga och Henke sa nej och valde Helsingborg?

Imorgon är det ödesdag för Newcastle. Skillnaden i inkomster från tv-avtal är ca £40m i Premier League och £3m i The Championship. Mind the gap.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar