fredag, maj 29, 2009

Covic & Haglund

Jag såg min första allsvenska elfsborgsmatch 1978 mot Västerås SK. Sedan dess har vi haft tre klassmålvakter: Tore Stenbäcken, Roger Svensson och Johan Wiland. Efter 12 allsvenska matcher med Ante Covic i mål så tycker jag nästan han har varit snäppet bättre än dessa tre. En otroligt bra värvning har det i alla fall varit.

Covic räddade en poäng på Hisingen ikväll, och IFE fortsätter att vara ett helt annat lag på bortaplan än på hemmaplan. Sådant är ju fotbollslivet, kolla bara vad Blåvitt skapat utanför Gamla Ullevi i år. Dock krävs bättre bortaform om det skall bli guld i år.

Senaste ryktena säger att Basel är intresserade av Haglund. Detta känns ju mer allvarligt än när Ålborg var och ryckte i honom i höstas.
Skattesatsen för privat personer är 25% i Basel vs 50% i Borås plus att dom har råd att betala en mycket högre bruttolön än vad Elfsborg någonsin kan göra.
I Basel har bl.a kemi och läkemedels jättarna Novartis och Syngenta sina huvudkontor och som Schweiz tredje största stad så har både UBS och Credit Suisse en stor närvaro (även om deras balansräkningar är något skamfilade just nu.

Så om Basel verkligen vill ha honom, så känns det rätt kört för IFE att behålla honom. Vad är isåfall alternativen?

Petter Wettergren kan få chansen i 6 månader och se om han är mogen uppgiften. Personligen gillar jag Nanne Bergstrand, han verkar kunna kräma ur det mesta ur det material han jobbar med, men blir svår att lösa till sommaren. Norling är i Argentina nu, men skulle väl vara ett alternativ, men jag vet inte riktigt vad jag tycker om honom och om han skulle passa in.

Hur som helst blir det en väldigt lång väntan i juni och vi får hoppas att både Emir och Magnus stannar.

2 kommentarer:

  1. Norling är hemma i Sverige igen, enligt uppgift. Han skulle passa i Borås och steget från svart-gult till gul-svart är ju inte så långt. Annars kan ni väl ringa Reine, han har ju öga för att kunna se om en spelare är bra eller inte....

    SvaraRadera
  2. bara om familjen flyttar till Boras, avi har daliga erfarenheter av pendlande 08or, dsv Anders Gronhagen.

    SvaraRadera