måndag, maj 04, 2009

Fotbollsböcker

Det finns många bra fotbollsböcker på marknaden, men frågan är om David Peace's bok "Damned Utd" inte är den bästa. Boken handlar om Brian Clough's tidiga tränarkarriär med fokus på åren i Derby och den korta tiden i dirty Leeds. Den har nu även filmatiserats här i England, men boken är som vanligt minst 10x bättre än filmen.
Brian Clough blev sedermera tränare för div 2 klubben Nottingham Forest, som han tog upp i högsta divisionen och vann Europacupen med 1979 och 1980.

En annan bra bok som kan rekommenderas, är svensk och är skriven av Mats Weman och heter "1979 När Malmö FF var näst bäst i Europa". Boken handlar om, som titeln antyder, MFF's resa mot Europacupfinalen mot just Nottingham Forest. Bland annat så hotade MFF spelarna om en bojkott samma dag som finalen skulle spelas.

För bloggens dyslexiker och skoltrötta som inte gillar böcker, har vi givetvis ett klipp från matchen, tyvärr med engelska kommentatorer. Tyvärr hittade jag inte något klipp med Bosse Hansson i röd sportspegelkavaj.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar