lördag, maj 09, 2009

Cruising i Gävle

Vissa åker till Seychellerna för att slappa, själv har jag rest till "Gävle, som vi brukar kalla Gästriklands storstad" (citat från hotellguiden). Efter förmiddagens strapatser utanför Ockelbo (samhället där ägaren till uber-gnagarens gym är född) så gick jag ut för en matbit.

Norr om Dalälven kan det ibland vara svårt att få några kulinariska högtider om man vill få något annat än plankstek, fyra små rätter, tex mex, burgare, kebab, pizza, fläsknoisette med ananas, tex mex eller mongolisk bbq all-you-can-eat.
Nu finns det hjälp att få av White Guide, Sveriges egen Guide Michelin, som varmt kan rekommenderas och jag styrde kosan till Matildas. White Guide skriver: "En drink i baren fortsätter gärna med en uppslupen middag i Matildas vitkalkade matsal i skenet av fladdrande ljus. Tjejgänget vid bordet intill skulle vara klippta ur Sex and the City" (jo, tjenare). Jessica Parker kom aldrig men det var jäkligt bra mat.

På vägen hem var centrala Gävle packat med folk, så först trodde jag att det var någon slags avtackning för Leffe Boork eller att Gefle IF hade vunnit någon match (men dom spelade ju i torsdags i Götet och fick torsk). Jag fick fråga ett äldre par vad alla (unga som gamla) väntade på. Svaret blev: dom tittar på "cruising", dvs. en slags bilparad där gästrikarna visar sina amerikanare, veteranbilar, sportbilar, epa-traktorer och även en och annan Massey-Ferguson. Sedvanliga tillbehör som sydstatsflaggor, tärningar i fluffigt material, doftgranar och rattmuffar skymtades också. Folkligt, festligt och nästan fullsatt. Tänk om lika många skulle komma till Strömvallen! Fick även se en rejäl burn-out så röken låg tät, allt till folkets jubel. Dock måste jag ge cred till gästrikarna för deras musikval. Thin Lizzy, Dio, Black Sabbath och Deep Purple. Precis som i fornstora dagar.

Viktig match imorgon där Elfsborg åker till Göteborg för att möta GAIS. Ännu en gång utan Ishi och Martin E. Vore kul att få starta med drömelvan en gång detta år. Elfsborg har inte vunnit i Gbg sedan 2006, så vore fint om den trenden bröts.

I England, så körde Liverpool fullständigt över West Ham borta. Liverpool har bara förlorat två matcher i år och kan bli det första laget i Premier League som bara förlorar två matcher och inte vinner. Hull har nu vunnit en match på de tjugo senaste och gav Newcastle ännu en livlina. Men som laget spelat på sistone lyckas dom väl hänga sig själva med den.

Då man bor på det trendigaste stället i staden nämligen Scandic CH, så har man sett en del kändisar, bland annat skymtade jag den gamla orienterings världsmästarinnan Marita Skogum vid frukosten. Dessutom verkar guliganerna ha bott här och varit på puben intill, för båda ställena är fullt med deras dekaler.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar