lördag, maj 09, 2009

UEFA cupen

Det var upplagt för Hamburger SV att återigen gå till en UEFA cupfinal. Sist dom var där var som sagt 1982 och då var man på plats även fast man har gulsvart hjärta och för att för att förfriska minnet bjuder vi på målen här:




HSV besegrade Werder Bremen borta med 1-0 i årets första semifinal och ledde även hemmamatchen med samma siffror innan Markus Rosenberg's gäng kom igång. Returen slutade 3-2 till Bremen efter en riktig holmgång och gick därmed till final med fler gjorda mål på bortapaln. Kul med en svensk i finalen.
Det kunde varit två om våran Anders Svensson hade gått till ukrainska Shaktar Donetsk ifjol, men sån tur var så gick affären aldrig i lås. Shaktar besegrade alltså Dynamo Kiev med 2-1 hemma och 3-2 totalt. Dynamo Kiev som har vunnit cupvinnar cupen två gånger 1975 och 1986.

2 kommentarer:

  1. Torbjörn Nilsson, Mr 100% D-C, Bröderna Holmgren + alla heter Glenn i Göteborg.
    IFE kommer typ aldrig att nå upp till den standarden. Glöm Europa!

    SvaraRadera
  2. Nej elfsborg kommer aldrig att spela UEFA cup final och det kommer aldrig ett svenskt lag att gora igen heller. Nasta ar blir kul for alla Djurgardsfans med mycket derbyn i "the greater Stockholm area". Vasalund, Vasby, Assyriska, Syrianska och med lite tur Bajen. Lite att gotta sig for alla fotbollsalskare pa Sveriges enda k-markta arena. skall vi gissa publiksnitt for sveriges storsta medgangspublik, Min gissning ar 3,129 pers per match.

    SvaraRadera